Hur du skapar intressanta och lockande interiörbilder

Idag matas vi konstant av vackra interiörbilder och hur ska man då göra för att sticka ut lite extra med sina egna bilder och få folk att faktiskt stanna upp och titta? Jag tänkte ge er några konkreta tips  så häng på!

Här kommer mina fem bästa tips för att lyfta dina interiörbilder till nästa nivå:

Tänk på ljuset och att göra dina bilder enhetliga! Vill du gå på det naturliga ljuset med skuggspel och mörka partier, den lite mer ”mody” känslan eller vill du ha ett jämt och ljust ljus – bestäm dig för en stil och fota därefter. Ibland kan man också låta de förutsättningar som råder styra en istället för att motarbeta det. Skiner solen in och skapar skuggor så är det bäst att leka med det istället för att skapa något annat.

På tal om ljus. Kolla vad som är utanför fönstret, är det något du vill ska synas eller vill du bara att man anar vad det är? Exponera därefter och ett tips här om du vill täckning i fönstret är att köra multiexponeringar som du sen slår samman i redigeringsprogrammet. Det är svårt annars att få rätt ljus inne samtidigt som man ser vad som finns utanför.

För att göra dina bilder mer levande och för att få ett djup är det fint att sätta något i förgrunden. Föremålet får gärna vara lite skirt, så som en blomma eller liknande.

Fotografera helst inte rakt in i ett hörn utan försök att ta bilderna mer rakt på. Ibland är det svårt att fota rakt på och få snygga proportioner med linjerna och i det fall man behöver använda sig av hörn så rikta inte rakt in i hörnet utan mer vid sidan om.

Slutligen så är det ju detaljerna som gör det hela! Kolla igenom din bild ordentligt innan du trycker av, finns det några störande sladdar och hänger filten på soffan rätt? Man kan göra mycket i redigeringen men det sparar dig mycket tid om du gör det på plats!

Hoppas detta var bra tips på hur du kan jobba med dina interiörbilder! Kanske är du intresserad av anlita mig för att ta dina bilder istället, i så fall går det bra att kontakta mig här. 

Hanna Ågren

FOTOGRAF