Hur det går till när man fotograferar bilder till företag där man ska förmedla en känsla

Ni som följt mig ett tag vet att jag verkligen gillar bilder från verksamheter som berättar en historia och förmedlar en känsla för verksamheten. Inte bara för att de är roliga att ta utan också för att de skildrar verksamheten så mycket bättre när man kör in-action bilder. Jag tänkte därför berätta hur det går till när jag tar den här typen av bilder och hur jag arbetar.

Hur känns det att vara i den typen av verksamhet? Vad upplever man när man är där? Vad är mina egna erfarenheter? Detta är saker jag tänker på inför en plåtning till en verksamhet. Givetvis pratar jag också igenom verksamheten med min kund och i många fall besöker jag lokalerna där vi ska vara. Det viktiga är vad kunden vill förmedla för känsla.

Sen behöver man fråga sig vad syftet är med bilderna och vad ska de användas till?

Efter detta är det dags för mig att hämta inspiration. Vad ska det vara för stilkänsla i bilderna? Ska jag ha modeller – hur ska de se ut i så fall? Ofta gör jag upp en mindmap med olika typer av bilder jag vill förmedla som vi pratar igenom. 

I detta fall på Victoria Park spa skulle jag förmedla lugn, kvalité och värme. Genom att titta på bilderna ska man kunna känna den den härliga känslan när man sticker ner foten i vattnet eller sitter i den varma lokalen och pratar med sin bästa vän. Bilderna togs en kall januarikväll och därav gick jag på den varma och lite mer mörka stilen.

Som företagskund betalar man ett timpris för själva fotograferingen och sen väljer man ut bilder via ett webbgalleri, som man betalar styckpris för. Priset varierar beroende på antal bilder och uppdrag. Kontakta mig gärna för att få offert på just er idé eller ert uppdrag.

Hanna Ågren

FOTOGRAF