Familje- och barnfotografering

Inför familje- och barnfotograferingar brukar jag få en del frågor. Jag har samlat de vanligaste frågorna här här så ni ska få en bild av vad det innebär att boka mig som er fotograf. Bara att scrolla och kolla!

Vad ska vi ga på oss?

Det viktigaste är så klart att ni har kläder ni är bekväma i! Om man ska tänka på något särskilt utöver det så är det att inte ha för mycket mönster och oroliga färger, framförallt inte att alla (om det är mer en person som fotograferas) har en massa olika mönster eller färger. För att få till de där stilrena och varma bilderna krävs det så klart att bilden är enhetlig.

Vi blir aldrig bra på bild i vår familj, tänk om vi inte får några bra bilder.

Om ni visste hur många som säger det och sen när de får bilderna blir det så positivt överraskade och glada. Det är mitt jobb att fånga er i ert bästa jag, det är därför ni anlitar en professionell fotograf som vet hur man gör det. Att bli bra på bild har inget som helst att göra med hur man ser ut, det handlar om att lyckas fånga personligheter.

Vad gör vi om det regnar? 

Om vi har planerat att vara ute bokar vi om! Lite regn eller regnskurar kan man jobba runt ibland men är det för mycket regn hittar vi en ny tid. På denna fotograferingen regnade det men vi körde ändå och lyckades få till jätte härliga bilder när det var uppehåll eller under träd!

Vi vill inte ha stela porträttbilder på oss och vi är inte bekväma framför kameran.

Jag vill inte heller ha stela porträttbilder på er! Min bildstil är varm och naturlig med lifestylekänsla. Det innebär att jag fotograferar i naturligt ljus och i en miljö där vi kan ha kul och vara avslappnade. Barn ska få komma till sin rätt, röra på sig och busa. Det ska vara roligt att fotograferas!

 

 

Hanna Ågren

FOTOGRAF