Fem tips vid val av plats till fotografering

Det behövs ingen storslagen miljö eller natur för att få till magiska bilder men ibland så framhävs känslan i bilderna extra bra med en miljö som sticker ut. Som vid den här gravidfotograferingen vid Dalby stenbrott.

Men vad är då viktigt att tänka på när man bokar en fotograf för porträtt, familjebilder eller bröllopsbilder och man ska komma fram till en plats? Här är några tips att fundera på när man ska göra sitt val tillsammans med fotografen.

gravidfoto
  1. Kanske finns det någon plats som betyder mycket för er och som ni hade trivts bra att fotas i. Var brukar ni åka för att få en härlig naturupplevelse? Gillar ni havet eller är ni stadsmänniskor? Ni ska känna er hemma i miljön och den ska passa er.
  2. Vad är det för typ av bilder vi ska ta? Är det CV-bilder kanske en stilren stadsmiljö passar bra men är det bilder på barnen passar kanske en äng bättre. När det gäller barnfotograferingar tycker jag det viktigaste är att de kan röra sig fritt och att vi kan varva med lite lek och bus.
  3. Är vi bekväma med att det passerar folk? Vissa platser är populära och besökts därför av mycket folk. Om man är väldigt obekväm med det så bör man försöka hitta en mer avskild plats.
  4. Vädret är också en faktor att tänka på. Ibland kan det vara bra att välja en plats där det finns möjlighet till tak eller att man faktiskt är inomhus.
  5. Bolla med fotografen du har bokat, de sitter inne på massor av idéer gällande platser. Våga lita på fotografen också, även om de kommer med ganska enkla idéer, den enklaste äng bakom en bensinmack KAN mycket väl vara den perfekta platsen och ge magiska bilder! Fotografen har koll på det!

Hoppas detta var till hjälp när ni funderar på fotoplats. Är ni sugna på att boka en tid för fotografering hos mig så hittar ni kontaktuppgifter här!

Hanna Ågren

FOTOGRAF