Fem tips när ni gör ert val av bröllopsfotograf

Att välja bröllopsfotograf är inte lätt, det finns många att välja mellan och hur ska man tänka för att hitta den som passar till just er och ert bröllop? Här kommer mina fem tips när du scrollar dig igenom internet efter den perfekta bröllopsfotografen.

Börja med just det – scrolla dig igenom internet och sök på fotografer. Har du en speciell stil du vet att du är ute efter så kombinera gärna det med din sökning, till exempel ”bröllopsfotograf ljusa bilder” eller ”brölloppsfotograf stilrena bilder”. Kolla noggrant igenom bilderna, gillar du dom? Det är ju inte bara google som gäller, instgram och facebook är även bra källor för att hitta bilder och ofta är fotografer bättre på att uppdatera där. 

Om du inte vet vilken bildstil du är ute efter från början så är det viktigt att du bestämmer dig för det när du bläddrar igenom internet. Låt det vara detta som är det första som styr och försök därefter hitta en fotograf i er prisklass. 

Kontakta gärna den eller de fotografer vars bilder du gillar. Du kan ringa eller maila. Vad får du för kontakt med fotografen, känns det som att ni skulle kunna klicka? 

Låt inte priset styra helt för jag lovar att ni får vad ni betalar för! Betalar ni väldigt lite får ni bilder med sämre kvalité och en mer oerfaren fotograf som kanske inte kan ta allt det där oförutsägbara som händer under er dag och som måste lösas. Under en bröllopsdag tampas man med svåra ljusförhållande så som mörka kyrkor eller skarpt solljus och det är viktigt att fotografen bemästrar detta. Försök hitta en fotograf som är inom er budget men snåla inte här, bilderna och kläderna är det enda ni har kvar efter bröllopet förutom minnena såklart!

Var ute i god tid! Många bokningar sker året innan brudparen ska gifta sig så det är alltid bra att ta detta i ett tidigt skede. Ibland har man såklart tur men vill man vara säker på att få just den fotograf man hittat och gillar bäst bör man boka så snabbt man kan. 

Vad får ni fotograf när ni väljer mig då? Ni får en fotograf med avslappnat, stilrent och naturligt bildspråk. Mitt mål är att fånga er mycket i ert naturliga jag, ofta när ni inte vet om det. Jag brinner för de där äkta känslorna och när de får komma fram på bild. 

Vi tar givetvis vanliga porträtt också men även dessa präglas av lekfullhet och att ni ska vara så naturliga som möjligt. Jag kommer be er göra saker, gå mot mig, viska något till varandra eller kasta upp konfetti luften – allt för att ni ska slappna av och vara er själva. 

Jag är alltid väl förberedd och trots mina många bröllop bakom mig (ca 40 stycken) tycker jag fortfarande att varje bröllop är kul och engagerar och förbereder mig till max. Jag älskar att fota bröllop! 

Är ni intresserade av att boka mig som er bröllopsfotograf? Jag har några tider kvar under 2020 och de första tiderna för 2021 har bokats. Tider som är kvar 2020:

Maj Fullbokat

Juni 1 tid

Juli 1 tid

Augusti 1 tid

September 1 tid

Kontakta mig gärna på 0736-903167 eller hanna@hannaagren.se

Hanna Ågren

FOTOGRAF